Powered By Blogger

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ημερίδα 12-3-2013

Ημεριδα συλλογου φοιτητων ΠΕΔΙΣ 


''ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΡΙΣΗΣ'' .


  • Μια πρωτοβουλια της ΔΑΠ ΝΔΦΚ 12/3/2013








Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2013





ΩΣ Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Υλοποιήσαμε τις προτάσεις μας
1.Για εξεταστική επί πτυχίω(μία κίνηση της Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ πανελλαδικώς).
2.Για ηλεκτρονική ανάρτηση βαθμολογιών.
3.Για ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων κάτι το οποίο λειτούργησε φέτος για πρώτη χρονιά.
4.Για λειτουργία του εντευκτηρίου αυτό το εξάμηνο με υπεύθυνους μέλη της Δ.Α.Π.
5.Για την παροχή φτηνού μέσου μεταφοράς από την Αθήνα(λεωφορείο) με στάσεις σε 5 σταθμούς του μετρό,με συνολικά 7 ευρώ Αθήνα-Κόρινθος και αντίστροφα.
6.Για δημιουργία εκπτωτικής κάρτας για εκπτώσεις σε καταστήματα της Κορίνθου.

Προτείνουμε
1.Αναβαθμολόγηση και μετά το πέρας του ακαδημαϊκού έτους 2012 και αύξηση του αριθμού των μαθημάτων αναβαθμολόγησης από 3 σε 5.Επίσης ζητούμε να ισχύει η αναβαθμολόγηση και για τους φοιτητές επί πτυχίω.
2. Ο κάθε καθηγητής να είναι υποχρεωμένος να διαθέτει και να ανανεώνει τη σελίδα του μαθήματος του στο e-class.
3. Αναλυτική παρουσίαση στο e-class του τρόπου διδασκαλίας και εξέτασης των μαθημάτων επιλογής απ’ τους αρμόδιους καθηγητές.
4. Να αναρτώνται τα αποτελέσματα των μαθημάτων στις εξεταστικές περιόδους το αργότερο έως και μετά από ένα μήνα απ’ την ημέρα  εξέτασης .
5.Την ανακοίνωση εκ μέρους των καθηγητών της ύλης υπό εξέταση του κάθε μαθήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη δήλωση μαθημάτων.
6. Στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου να αναρτώνται το syllabus κάθε μαθήματος (περιγραφή και αναλυτική παρουσίαση ανά μάθημα της διδακτέας ύλης για όλες τις προκαθορισμένες ημερομηνίες διαλέξεων ή εργαστηρίων) καθώς και όλα τα επιστημονικά άρθρα ή σημειώσεις κάθε διδάσκοντα που θα είναι απαραίτητες για την εξεταστική.
7.Να ανακοινώνεται το πρόγραμμα της εξεταστικής τουλάχιστον 2 βδομάδες πριν από την έναρξη της.
8.Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές να μπορούν να δηλώσουν έως και 2 μαθήματα μεγαλύτερων εξαμήνων από αυτό που βρίσκονται.
9. Την ύπαρξη κοινής μειωμένης τιμής για φοιτητές στην ελαχιστη διαδρομή των ταξι Κορίνθου.


Διοργανώσαμε μία ημερίδα με θέμα Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις και εύρεση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου και προτείνουμε την υλοποίηση της.Έχουμε εξασφαλίσει 2 ομιλητές και τη συμμετοχή του προέδρου του τμήματος κυρίου Σκλιά,όπου θα μοιραστούν βεβαιώσεις.Εισηγητές θα είναι οι κύριοι Γιόλμας και Παπανικολόπουλος εκ των οποίων ο ένας αρθρογραφεί στο επιχειρώ.gr για τις μεθόδους εύρεσης εργασίας από το διαδίκτυο και ο άλλος στην εφημερίδα ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ για τις μεθόδους εύρεσης εργασίας ανάλογα με τον επιστημονικό κλάδο.


Δράσαμε στην εξεταστική προτείνοντας
Τη μετάθεση του μαθήματος Πολιτική Φιλοσοφία γ΄ εξαμήνου σε κάποια διαθέσιμη ημέρα της επί πτυχίω εξεταστικής,ωστόσο απορρίφθηκε από τη Γενική Συνέλευση των καθηγητών.